Nieuwbouw Bredeweg

Nester is eigenaar van het woonzorgcomplex aan de Bredeweg 237 in Roermond. Dit complex bestaat uit 39 aanleunwoningen die voor de zorg gebruik maken van het naastgelegen zorgcomplex Roncalli.
Het is gebouwd in 1972 en is dus inmiddels behoorlijk verouderd. Het complex heeft hoge onderhoudskosten en een verouderde uitstraling waardoor wij eerder in 2018 besloten het complex te slopen en er vervangende nieuwbouw te plaatsen.

Empathisch wonen

Voor het nieuwe gebouw zullen 59 sociale huurappartementen worden gebouwd, waarbij de verbinding tussen wonen en zorg blijft bestaan. Bijzonder aan deze woningen is het concept 'Empathisch Wonen'. Samen met de Technische Universiteit Eindhoven werken wij aan een woning, die vooruitkijkt en meedenkt met de behoefte van de bewoner. Hiermee wordt de zelfstandigheid bevorderd en kan de huurder langer in zijn of haar woning blijven wonen.

Planning

Inmiddels heeft Nester al flinke stappen gemaakt voor dit omvangrijke project. In november 2020 is gestart met de eerste ruwbouw. Er is nog een lange weg te gaan, maar het begin is er. De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2022. Deze woningen zullen verhuurd worden via Thuis in Limburg. Zodra ze verhuurbaar zijn, kunt u via Thuis in Limburg reageren. TIP: schrijf u nu alvast in op www.thuisinlimburg.nl, zo blijft u op de hoogte van ons aanbod!