Zelf klussen

Om van uw huis uw thuis te maken, wilt u uw woning misschien aanpassen naar uw eigen wensen. Dit soort aanpassingen noemen we: zelf klussen. Kleine aanpassingen hoeft u vaak alleen maar te melden bij ons. Voor grotere aanpassingen heeft u vooraf onze toestemming nodig. Denk daarbij aan aanpassingen die niet of moeilijk terug te draaien zijn, zoals het slopen van een muur of het bouwen van een terrasoverkapping. Wettelijk noemen we dat een zelf aangebrachte voorziening.

Veel gevraagd over Zelf klussen

Ik wil graag iets aan mijn woning veranderen. Heb ik hiervoor toestemming nodig?

Algemeen

Ja, we horen graag wat u wilt aanpassen. Vul hiervoor het formulier Zelf Klussen in. Wij beoordelen uw aanvraag op een aantal voorwaarden. Voldoet uw aanvraag aan deze voorwaarden? Dan geven wij toestemming.

Ik wil graag een schutting. Kan Nester deze voor mij plaatsen?

Algemeen

Nester plaatst geen schuttingen. Dit moet je als bewoner zelf uitvoeren (en betalen). Vraag van tevoren wel even toestemming aan ons via het formulier Zelf Klussen https://www.nester.nl/ik-huur/reparatie-en-onderhoud/toestemming-zelf-klussen/. In de meeste gevallen krijg je hier toestemming voor.

Ik wil een airco plaatsen

Algemeen

Het plaatsen van een airco kunt u bij ons aanvragen. Via een foto/tekening + toelichting moet u aan ons doorgeven waar deze buitenunit geplaatst gaat worden. (Let op! een plaatsing van een buitenunit aan de voorgevel is niet toegestaan).

Zonder deze informatie kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
Uw aanvraag kunt u indienen via het formulier Zelf Klussen.

Ik wil graag zelf een nieuwe keuken in mijn woning plaatsen. Moet ik daar toestemming voor vragen?

Algemeen

Ja,  u moet altijd vooraf toestemming aan ons vragen voor het plaatsen van een eigen keuken of het veranderen van de huidige keuken. Voor indienen aanvraag adviseren wij u om de folder Zelf Klussen te raadplegen.

ik wil graag iets veranderen aan mijn garage/parkeerplaats, mag dat?

Algemeen

Het veranderen van de bestrating of het plaatsen van een beugel is niet toegestaan. Een aanpasing in uw garage dat weer (makkelijk) te verwijderen of zonder beschadigingen te herstellen is, is toegestaan. U hoeft hiervoor geen aanvraag te doen.

Moet ik altijd toestemming vragen als ik iets in of aan mijn woning wil veranderen?

Algemeen

Je hoeft alleen toestemming te vragen voor veranderingen die niet ongedaan te maken zijn zonder de woning te beschadigen. Voor kleine veranderingen die vrij makkelijk weer te verwijderen of te herstellen zijn, hoef je geen toestemming te vragen. Bijvoorbeeld het aanbrengen van vloerbedekking en gordijnen. Voor alle andere wijzigingen in de woning heb je wel toestemming nodig. Wettelijk noemen we dat zelf aangebrachte voorzieningen.

Lees de Algemene Voorwaarden en de folder goed door voor meer informatie. Vul voordat je aan de gang gaat het formulier Zelf Klussen in.Wij adviseren of en hoe u de aanpassingen kunt doorvoeren.

Welke woningveranderingen mag ik niet zelf uitvoeren?

Algemeen

Alle werkzaamheden aan installaties (elektra, cv en water) mogen in principe niet door een huurder zelf uitgevoerd worden.
Voor indienen aanvraag adviseren wij u om de folder “zelf klussen” te raadplegen.

Ik wil graag zonwering, zoals een zonnescherm of zonwerende rolluiken. Kan Nester dit voor me aanbrengen?

Algemeen

Nee, Nester brengt geen zonwering aan. Dit mag je wel zelf doen, als je daarvoor toestemming aan Nester hebt gevraagd. Dit kan via het formulier Zelf Klussen op onze website.

Ik wil graag een muur verwijderen in mijn woning. Mag ik dat doen?

Algemeen

U moet altijd vooraf toestemming aan ons vragen voor het verwijderen van een muur. Dat kan via het formulier Zelf Klussen
Wij beoordelen per situatie of het mag en constructief verantwoord is. De constructieberekening moet door de huurder bij de aanvraag worden bijgevoegd.

Ontvang ik een vergoeding voor de woningverandering die ik zelf heb aangebracht als ik ga verhuizen?

Algemeen

Meestal nemen we een met toestemming aangebrachte woningverandering niet over. Nemen we de voorziening wel over, dan geven we meestal geen vergoeding. Wel heeft u dan het voordeel dat u de voorziening niet op uw kosten hoeft te verwijderen.

Ik heb een aantal weken geleden een zelf klussen aanvraag ingediend, maar ik heb nog steeds geen antwoord. Wanneer krijg ik antwoord op mijn zelf klussen aanvraag?

Algemeen

Antwoord volgt in principe binnen de gestelde termijn die op de site staat (8 weken)

Mag ik zelf vloerverwarming installeren?

Algemeen

Nee, zelf installaties aanbrengen zoals cv of vloerverwarming is niet toegestaan. 

Ik wil camera's ophangen aan mijn woning, mag dit?

Algemeen

Dit is onder bepaalde voorwaarden toegestaan.
U moet hiervoor eerst toestemming aanvragen via het formulier Zelf Klussen op onze website.
Wanneer u toestemming van Nester heeft ontvangen, mag u de camera’s aanbrengen.

Zorgen jullie voor het onderhoud aan een woningverandering die ik zelf heb aangebracht?

Algemeen

Nee, de aangebrachte woningverandering is uw eigendom en daar voeren wij geen onderhoud aan uit.

Ik wil graag een veranda of uitbouw plaatsen. Mag dat?

Algemeen

Dit is afhankelijk van de situatie. Let op: informeer bij de gemeente of een vergunning nodig is. Is voor uw aanbouw vergunning nodig? Dan moet u die eerst krijgen en kunt u daarna uw aanvraag bij ons indienen. 

Ik wil een sleutelkluisje plaatsen bij mijn woning of woongebouw. Mag dat?

Algemeen

Ja dat mag, maar vraag dit eerst bij ons aan via het formulier Zelf Klussen. Woont u in een gebouw waar een VVE aanwezig is, dan moet u aan hun toestemming vragen.