Start bouw woonzorgcentrum Echt

Op de hoek Mussenstraat-Emmastraat in Echt verrijst een nieuw woonzorgcentrum voor negentig cliënten van Zuyderland. Zuyderland, BAM Wonen en woningcorporatie Nester gaven op 23 februari 15.00 uur officieel het startsein voor dit project.

In het nieuwe gebouw komen 6 groepswoningen met in totaal 42 appartementen voor mensen met dementie. De overige 48 woningen zijn voor bewoners die door lichamelijke aandoeningen zorg nodig hebben. Het nieuwe woonzorgcentrum krijgt ook een klein restaurant. 

Locatie
Het nieuwe woonzorgcentrum staat straks midden in Echt. Een fijne locatie dichtbij allerlei voorzieningen. Het woonzorgcentrum wordt gebouwd op de plek waar ooit het kantoor van Nester-voorganger ’t Maasdak lag. Directeur-bestuurder Harrie Oosterlee: “Ik vind het bijzonder dat we juist op deze plek een fijn thuis voor cliënten van Zuyderland mogen bouwen. Na de leegstand en verpaupering van het voormalige kantoor krijgt een lege plek in het centrum van Echt een mooie invulling. Het bouwen van deze woningen sluit helemaal aan bij Nesters visie op wonen met zorg.”

Najaar 2023
Het nieuwe woonzorgcentrum wordt in het najaar van 2023 in gebruik genomen door cliënten van huidig zorgcentrum De Egthe. Zo komt daar ruimte vrij om op die locatie enkele afdelingen te kunnen renoveren.

Lees hier meer informatie over het nieuwbouwproject Mussenstraat.