Bouw Bloemenhof Echt gestart!

Gisteren, woensdag 12 oktober, ging de schop de grond in. Of eigenlijk de graafmachine. Directeur Rob Haarmans van bouwbedrijf Jongen en manager Vastgoed Mark Schreurs van Nester gaven samen met de betrokken partijen het startsein voor de bouw van de appartementencomplexen van Nester.Nester, JPO en gemeente Echt-Susteren realiseren met Bloemenhof een frisse nieuwe wijk met veel groen. Bouwbedrijf Jongen bouwt aan een nieuw thuis voor de tientallen gezinnen die daar vanaf het najaar in 2023 komen te wonen.

Met deze ontwikkeling komt er nieuw leven in het braakliggende terrein van de voormalige dakpannenfabriek van Gebr. Cuijpers. De toekomstige bewoners wonen straks op een steenworp afstand van diverse voorzieningen als supermarkten, scholen en een huisarts.

Bloemenhof krijgt diverse woningtypes. Nester bouwt 32 sociale huurwoningen en 12 middenhuurwoningen, verspreid over 2 appartementengebouwen. We verwachten dat de verhuur hiervan in het voorjaar van 2023 start. In het plan ontwikkelt JPO ook 20 koopwoningen: 10 hoek- en 10 tussenwoningen. Alle woningen zijn verkocht en de bouw daarvan start begin 2023.

De woningen worden in het najaar van 2023 opgeleverd. Meer informatie: www.echtbloemenhof.nl.

starthandeling