Een woning van Nester kopen; hoe werkt dat?

Een huis kopen is een grote stap. Het is leuk en spannend maar er komt ook heel veel bij kijken. Dan heb je graag goed en eerlijk advies. Onze woonmakelaar helpt je graag. Deze medewerker begeleidt je van A tot Z door het koopproces.

Goed om te weten 

 • Let wel op dat je vooraf goed de financieringsmogelijkheden bekijkt. Zo voorkom je teleurstellingen!
 • Vraagprijs is koopprijs, met uitzondering van de woningen die per bod worden verkocht.

 

Stappen in ons verkoopproces

 1. Je hebt interesse in een van onze woningen en geeft dit aan door op de woningadvertentie te reageren. Let op de reactietermijn, zorg dat je op tijd reageert.
 2. Als de reactietermijn voorbij is, mailt onze woonmakelaar je om een bezichtiging in te plannen.
 3. Zijn er veel geïnteresseerden? Dan plannen wij een groepsbezichtiging.
 4. We lopen samen door de woning. Tijdens de bezichtiging krijg je een goed beeld van de woning en kun je al jouw vragen stellen.
 5. Tijdens de bezichtiging krijg je een interesseformulier. Stuur dit aan ons terug. Goed om te weten: interesseformulieren van onze huurders krijgen voorrang op overige kandidaten.
 6.  Gaan we akkoord met jouw bod en bijbehorende voorbehouden? Dan ontvang je een aanbieding via Corpoflow, het systeem waarin wij de verkoop verder afhandelen. Wij begeleiden je stap voor stap.
 7. Is ook dit allemaal naar wens, dan wordt de concept koopovereenkomst opgemaakt. Deze overeenkomst neemt u zorgvuldig door. Neem bij vragen contact met ons op.
 8. Zijn we het eens over de voorwaarden? Dan verwerken we deze in de concept overeenkomst. Neem deze goed door. 
 9. Een belangrijke mijlpaal: je gaat de koopovereenkomst ondertekenen bij de notaris. De notaris neemt de koopovereenkomst nogmaals stap voor stap door.
 10. We lopen nog een keer door de woning en noteren de meterstanden. Vervolgens draagt de woonmakelaar de sleutels over. Bij de notaris teken je de definitieve akte van levering. De verkoop is daarmee rond! 
 11. Gefeliciteerd met je nieuwe woning! 

Veel gevraagd over Een woning van Nester kopen; hoe werkt dat?

Ik heb een koopwoning bezichtigd, hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Bij de bezichtiging heeft u een interesseformulier ontvangen. Indien u een bod wil doen op de woning kunt u het formulier via een e-mail doorsturen naar verkoop@nester.nl. U krijgt dan een automatisch antwoord dat uw e-mail door ons is ontvangen. Op het interesseformulier staat vermeld wanneer u een definitieve reactie van ons krijgt. We geven dan aan of u de woning wel of niet kunt kopen.

Ik wil graag een (technische) bouwtekening/ plattegrond van mijn (koop) woning ontvangen. Hoe vraag ik deze op?

Algemeen

Woon je in een woning van Nester of heb je ooit een woning van Nester gekocht dan kun je de bouw- en bestektekeningen, vergunningen of andere bouw gerelateerde documenten bij de gemeente opvragen waar je woonachtig bent.

De gemeente bewaart alle documenten in hun archief. Bouw- en bestektekeningen kun je ook bij Nester opvragen, het kan echter voorkomen dat wij documenten van koopwoningen niet meer in bezit hebben. Nester bewaart namelijk niet alle documenten van woningen die niet meer in ons bezit zijn.