Onze koopwoningen

Wij verhuren niet alleen woningen, we verkopen ook woningen uit onze woningvoorraad. Dat heeft voordelen voor ons én voor de kopers. De opbrengsten investeren wij in onze verhuurwoningen. Terwijl de koper er zeker van is dat hij een huis koopt waarvan de schil perfect in orde is. Wij hebben immers jarenlang goed onderhoud gepleegd. De binnenkant heeft in de meeste gevallen wel nog werk nodig. Maar daar staat wel een prima prijs-kwaliteitverhouding tegenover. Perfect voor bijvoorbeeld jonge stellen die voor het eerst gaan samenwonen! Of mensen die voor het eerst een eigen woning kopen. 

GA NAAR ONS WONINGAANBOD

Lees de algemene voorwaarden van het kopen van een bestaande woning.

Starterslening
Samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) stelt de gemeente Roermond sinds 2007 een starterslening beschikbaar. Deze lening helpt starters op de - momenteel lastige - woningmarkt. 
Op 9 april 2021 heeft de raad van de Gemeente Roermond besloten de starterslening te verhogen.
Hiermee is het maximale aankoopbedrag voor startersleningen verhoogd naar € 245.000,- en het maximale leningsbedrag naar € 49.000,-. 

De starterslening kan een belangrijker bijdrage leveren aan de woonwens van woningzoekenden in Roermond en aan de doorstroming op de woningmarkt. 

Meer informatie hierover vindt u op www.svn.nl of via de Gemeente Roermond.

Veel gevraagd over Onze koopwoningen

Ik heb een koopwoning bezichtigd, hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Bij de bezichtiging heeft u een interesseformulier ontvangen. Indien u een bod wil doen op de woning kunt u het formulier via een e-mail doorsturen naar verkoop@nester.nl. U krijgt dan een automatisch antwoord dat uw e-mail door ons is ontvangen. Op het interesseformulier staat vermeld wanneer u een definitieve reactie van ons krijgt. We geven dan aan of u de woning wel of niet kunt kopen.

Ik wil graag een (technische) bouwtekening/ plattegrond van mijn (koop) woning ontvangen. Hoe vraag ik deze op?

Algemeen

Woon je in een woning van Nester of heb je ooit een woning van Nester gekocht dan kun je de bouw- en bestektekeningen, vergunningen of andere bouw gerelateerde documenten bij de gemeente opvragen waar je woonachtig bent.

De gemeente bewaart alle documenten in hun archief. Bouw- en bestektekeningen kun je ook bij Nester opvragen, het kan echter voorkomen dat wij documenten van koopwoningen niet meer in bezit hebben. Nester bewaart namelijk niet alle documenten van woningen die niet meer in ons bezit zijn.