Onze koopwoningen

Wij verhuren niet alleen woningen, we verkopen ook woningen uit onze woningvoorraad. Dat heeft voordelen voor ons én voor de kopers. De opbrengsten investeren wij in onze verhuurwoningen. Terwijl de koper er zeker van is dat hij een huis koopt waarvan de schil perfect in orde is. Wij hebben immers jarenlang goed onderhoud gepleegd. De binnenkant heeft in de meeste gevallen wel nog werk nodig. Maar daar staat wel een prima prijs-kwaliteitverhouding tegenover. Perfect voor bijvoorbeeld jonge stellen die voor het eerst gaan samenwonen! Of mensen die voor het eerst een eigen woning kopen. 

GA NAAR ONS WONINGAANBOD

Lees de algemene voorwaarden van het kopen van een bestaande woning.

Starterslening
Samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) stelt de gemeente Roermond sinds 2007 een starterslening beschikbaar. Deze lening helpt starters op de - momenteel lastige - woningmarkt. 
Op 9 april 2021 heeft de raad van de Gemeente Roermond besloten de starterslening te verhogen.
Hiermee is het maximale aankoopbedrag voor startersleningen verhoogd naar € 245.000,- en het maximale leningsbedrag naar € 49.000,-. 

De starterslening kan een belangrijker bijdrage leveren aan de woonwens van woningzoekenden in Roermond en aan de doorstroming op de woningmarkt. 

Meer informatie hierover vindt u op www.svn.nl of via de Gemeente Roermond.

Veel gevraagd over Onze koopwoningen

Ik heb een koopwoning bezichtigd, hoe gaat het nu verder?

Bij de bezichtiging (of vooraf of na afloop) heeft u een interesseformulier ontvangen oftewel een biedingsformulier. Wilt u overgaantot koop dan dient u dit formulier in te vullen en aan ons te retourneren. We nemen uw bieding (wellicht samenmet andere biedingen)in behandeling. Na uiterlijk één week ontvangt u een reactie van ons. We geven dan aan of u de woning wel of niet kunt kopen.

Ik heb aangegeven interesse te hebben in het kopen van mijn huurwoning, wanneer krijg ik een terugkoppeling?

Indien u een brief heeft ontvangen en u heeft vóór 1 augustus het interesseformulier teruggestuurd, nemen wij vóór 15 augustus contact met u op voor het bespreken van vervolgstappen.

Heeft u ná 1 augustus het interesseformulier teruggestuurd kan het zijn dat het langer duurt voordat wij contact met u opnemen. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te bellen.