Ik wil mijn huurwoning kopen

In mei 2023 hebben wij aan bewoners van woningen die op de verkooplijst staan een brief gestuurd.

Als u een brief heeft ontvangen staat uw woning op de verkooplijst en heeft u de mogelijkheid om de woning van ons kopen. Op deze pagina kunt u een aanvraag indienen door te klikken op "Huurwoning kopen", u wordt dan doorgeleid naar een scherm waar u uw gegevens kunt invullen. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ook kunt u het formulier die u bij de brief heeft gekregen ingevuld aan ons terugsturen via verkoop@nester.nl, per post of inleveren op ons kantoor.

Als u het formulier al ingeleverd heeft, nemen wij contact met u op voor het bespreken van de vervolgstappen.

In het geval dat u geen brief heeft ontvangen staat uw woning waarschijnlijk niet op de verkooplijst, toch kunt u alsnog aangeven interesse te hebben in het kopen van uw huurwoning. Op deze pagina kunt u een aanvraag indienen door te klikken op "Huurwoning kopen", u wordt dan doorgeleid naar een scherm waar u uw gegevens kunt invullen. Als uw woning in de toekomst dan toch op de verkooplijst komt, kunnen wij met u contact opnemen.

Veel gevraagd over Ik wil mijn huurwoning kopen

Ik wil graag mijn huidige huurwoning kopen, kan dat?

Algemeen

In mei 2023 zijn brieven gestuurd naar bewoners van woningen die op de verkooplijst staan. In het geval dat u geen brief heeft ontvangen staat uw woning waarschijnlijk niet op de verkooplijst, toch kunt u alsnog aangeven interesse te hebben in het kopen van uw huurwoning. Als uw woning in de toekomst dan toch op de verkooplijst komt, kunnen wij met u contact opnemen. Als u wel een brief heeft gekregen kunt u de instructies volgen die in de brief staan. Indien u hier hulp bij nodig heeft of u bent uw brief kwijt kunt u met ons contact opnemen via telefoonnummer 077 - 476 77 77 of stuur een e-mail naar verkoop@nester.nl.

Ik heb een brief gekregen voor het kopen van mijn huurwoning, maar ik wil de woning niet kopen.

Algemeen

U hoeft dan niets te doen. U kunt gewoon blijven wonen in uw woning en er verandert niets aan uw situatie.

Ik heb een koopwoning van Nester en ik wil deze weer verkopen (aan Nester). Kan dat?

Algemeen

In sommige gevallen heeft het eerste recht om een woning terug te kopen. U kunt in de leveringsakte van uw woning lezen of dit voor u van toepassing is. Als u er niet uitkomt kunt u een e-mail sturen naar verkoop@nester.nl.