Ik wil mijn huurwoning kopen

In juli 2022 hebben wij aan alle bewoners van woningen die op de verkooplijst staan een brief gestuurd. In het geval u een brief heeft ontvangen staat uw woning op de verkooplijst en kunt u de woning van ons kopen. Indien u geen brief heeft ontvangen staat uw woning niet op de verkooplijst en kunt u uw woning niet kopen.

Veel gevraagd over Ik wil mijn huurwoning kopen

Ik wil graag mijn huidige huurwoning kopen, kan dat?

Op 5 juli 2022 zijn brieven gestuurd naar bewoners van woningen die op de verkooplijst staan. Indien u geen brief heeft gekregen staat uw woning niet op de verkooplijst. Als u wel een brief heeft gekregen kunt u de instructies volgen die in de brief staan. Indien u hier hulp bij nodig heeft of u bent uw brief kwijt kunt u met ons contact opnemen via telefoonnummer 077 - 476 77 77 of stuur een e-mail naar verkoop@nester.nl.

Ik heb een brief van Nester ontvangen en wil mijn woning graag op kosten van Nester laten taxeren. Wat moet ik nu doen?

Het formulier die u bij de brief heeft gekregen kunt u ingevuld aan ons terugsturen via verkoop@nester.nl, ook kunt u het formulier per post terugsturen of inleveren op ons kantoor. Doet u dit vóór 1 augustus, dan nemen wij contact met u op vóór 15 augustus. Levert u het formulier ná 1 augustus in, dan kan het iets langer duren voordat contact met u wordt opgenomen.

Als u het formulier al ingeleverd heeft, nemen wij telefonisch contact met u op voor het bespreken van de vervolgstappen. Het is belangrijk voor u om te weten hoe u het huis eventueel kunt financieren, hiervoor kunt u contact opnemen met een hypotheekadviseur, bijvoorbeeld via uw bank.

Ik heb een brief gekregen voor het kopen van mijn huurwoning, maar ik wil de woning niet kopen.

U hoeft dan niets te doen. U kunt gewoon blijven wonen in uw woning en er veranderd niets aan uw situatie.

Ik heb aangegeven interesse te hebben in het kopen van mijn huurwoning, wanneer krijg ik een terugkoppeling?

Indien u een brief heeft ontvangen en u heeft vóór 1 augustus het interesseformulier teruggestuurd, nemen wij vóór 15 augustus contact met u op voor het bespreken van vervolgstappen.

Heeft u ná 1 augustus het interesseformulier teruggestuurd kan het zijn dat het langer duurt voordat wij contact met u opnemen. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te bellen.