Een woning van Nester kopen; hoe werkt dat?

Een huis kopen is een grote stap. Het is leuk en spannend maar er komt ook heel veel bij kijken. Dan heeft u graag goed en eerlijk advies. Onze woonmakelaar helpt u graag. Deze medewerker begeleidt u van A tot Z door het koopproces.

Goed om te weten 

 • Let wel op dat u vooraf goed de financieringsmogelijkheden bekijkt. Zo voorkomt u teleurstellingen!
 • Vraagprijs is koopprijs, met uitzondering van de woningen die per bod worden verkocht.

 

Stappen in ons verkoopproces

 1. U bent geïnteresseerd in een van onze woningen en geeft dit aan door op de woningadvertentie te reageren. Let op de reactietermijn, zorg dat u op tijd bent.
 2. Nadat de reactietermijn is verstreken neemt onze woonmakelaar per mail contact op met u om een bezichtiging in te plannen.
 3. Zijn er heel veel aanmeldingen, dan kan het zijn dat er wordt besloten om een groepsbezichtiging te plannen. U ontvangt een uitnodiging per mail.
 4. Tijdens de bezichtiging krijgt u een goed beeld van de woning en kunt u al uw vragen stellen. We begrijpen dat het soms prettig is om bijvoorbeeld een aankoopmakelaar, aannemer of goede vriend mee te nemen. Bespreek dit wel vooraf met de woonmakelaar.
 5. U heeft nu voldoende informatie om ons te laten weten of u het huis inderdaad wilt kopen. Mocht u tussentijds nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen;
 6. U maakt uw verdere interesse kenbaar middels het interesseformulier. Deze ontvangt u tijdens de bezichtiging.
 7. Gaan we akkoord met uw bod en bijbehorende voorbehouden? Dan ontvangt u een aanbieding via Corpoflow, het systeem waarin wij de verkoop verder afhandelen. In deze aanbieding staat gedetailleerd uitgelegd hoe de verkoop in z’n werk gaat.
 8. Is ook dit allemaal naar wens, dan wordt de concept koopovereenkomst opgemaakt. Deze overeenkomst neemt u zorgvuldig door. Neem bij vragen contact met ons op.
 9. Eventuele aanpassingen worden doorgevoerd door de woonmakelaar.
 10. Dan is een eerste mijlpaal aangebroken: de koopovereenkomst wordt door verkoper en koper ondertekend. De notaris neemt de koopovereenkomst nogmaals zorgvuldig met u door.
 11. Daarna volgt een periode om te verifiëren dat de financiering rondgemaakt kan worden;
 12. Als de financiering rond is, volgt de daadwerkelijke levering bij de notaris;
 13. Voor de daadwerkelijke levering (tekenen bij notaris) loop je samen met de woonmakelaar nog een keer door de woning, worden meterstanden genoteerd en vervolgens draagt de woonmakelaar de sleutels over aan de notaris. De verkoop is daarmee rond. Gefeliciteerd!

Veel gevraagd over Een woning van Nester kopen; hoe werkt dat?

Ik heb een koopwoning bezichtigd, hoe gaat het nu verder?

Bij de bezichtiging (of vooraf of na afloop) heeft u een interesseformulier ontvangen oftewel een biedingsformulier. Wilt u overgaantot koop dan dient u dit formulier in te vullen en aan ons te retourneren. We nemen uw bieding (wellicht samenmet andere biedingen)in behandeling. Na uiterlijk één week ontvangt u een reactie van ons. We geven dan aan of u de woning wel of niet kunt kopen.

Ik heb aangegeven interesse te hebben in het kopen van mijn huurwoning, wanneer krijg ik een terugkoppeling?

Indien u een brief heeft ontvangen en u heeft vóór 1 augustus het interesseformulier teruggestuurd, nemen wij vóór 15 augustus contact met u op voor het bespreken van vervolgstappen.

Heeft u ná 1 augustus het interesseformulier teruggestuurd kan het zijn dat het langer duurt voordat wij contact met u opnemen. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te bellen.