Brandveiligheid

Sinds 1 juli 2022 moet elke woning voorzien zijn van een rookmelder. Nester plaatst bij al haar huurwoningen een (of meerdere) rookmelders. Heeft u er nog geen? Maak dan met ons een afspraak. 

Nieuwe regels
Een rookmelder in je woning is dus verplicht sinds 1 juli 2022. De eisen bestonden al voor nieuwbouwwoningen die na 2003 gebouwd zijn. Volgens de verandering aan het bouwbesluit moet een huis uitgerust zijn met ‘voldoende rookmelders’. Dit houdt in dat op iedere verdieping van een zelfstandige woning minstens één rookmelder hangt. In kamerwoningen, zoals studentenhuizen, is in iedere kamer een brandmelder verplicht. Doel van de nieuwe regels is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

Veilig huis
Wij willen een veilig huis voor iedereen. Dat betekent dat we al een tijd bezig zijn om rookmelders in al onze woningen te plaatsen. Wij doen dat samen met de firma Boileau.
Ook als u zelf al een rookmelder heeft geplaatst, komen wij bij u langs om een rookmelder van Nester te plaatsen. 

Heeft u nog geen rookmelder van Nester? Maak dan met ons een afspraak. Wij komen er graag z.s.m. één bij u plaatsen.
Neem contact op via 077 - 476 77 77 of via info@nester.nl

Veel gevraagd over Brandveiligheid

Mijn rookmelder is kapot. Vervangen jullie deze?

Algemeen

Wanneer uw rookmelder stuk is, dan moet u helaas zelf een nieuwe (laten) plaatsen. Hierop is één uitzondering. Is de rookmelder/rookmelders op het elektriciteitsnet aangesloten? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 077 - 476 77 77.

Ik heb een brief ontvangen dat er rookmelders geplaatst gaan worden. Deze heb ik zelf al vervangen. Is het alsnog nodig?

Algemeen

Ja, Nester moet volgens het bouwbesluit zelf ook rookmelders plaatsen. De bewoner mag zelf zoveel rookmelders plaatsen als gewenst. Zolang Nester de eigen rookmelders maar op de juiste plaatsen kan aanbrengen.
Onze rookmelders zijn voorzien van een Nesterlogo.

Hoe test ik of mijn rookmelder nog goed werkt?

Algemeen

Er zit een klein knopje (de testknop) op elke rookmelder. Als u dit knopje indrukt, dan hoort u een luid "piepgeluid". Hoort u dit niet, dan is of de batterij leeg of de rookmelder stuk.

Vervangt Nester de rookmelders die 10 jaar of ouder zijn?

Algemeen

De vervanging van de rookmelder heeft te maken met de levensduur van de rookmelder en die is 10 jaar. Nester vervangt nu in 2021-2022 alle rookmelders en doet dat vervolgens elke volgende 10 jaar.
U krijgt hierover van tevoren bericht.