Uw energierekening

Voorschotnota

Uw jaarlijkse energierekening betaalt u niet in één keer. Maandelijks betaalt u een voorschotnota. Dat is de rekening die u vooraf betaalt voor het gemiddelde verbruik dat wordt ingeschat voor één jaar. Heeft u energie verbruikt dan ingeschat? Dan betaalt u op het einde van het jaar bij. Heeft u minder energie verbruikt? Dan krijgt u geld terug.

 

Energierekening

De energierekening ontvangt u van uw energieleverancier. Het is een overzicht van de kosten die u moet betalen voor het gebruik van elektriciteit en gas. Op de energienota staan verschillende onderdelen. Het totaalbedrag op de energienota is wat u uiteindelijk moet betalen aan uw energieleverancier.

 

Tip: het helpt om uw jaaroverzicht uit te printen, of een geprint exemplaar op te vragen bij uw leverancier. Als u de cijfers op papier ziet, helpt dat om overzicht te krijgen. Ook helpt het een medewerker van Nester bij het beantwoorden van vragen.

 

In de animatievideo ‘Je Energierekening – stap voor stap uitgelegd’ wordt verwezen naar de verschillende onderdelen op uw energierekening. Lees meer over alle onderdelen op uw energierekening.