Opbouw huurprijs

De huur bestaat uit de kale huurprijs en eventueel bijkomende kosten voor energie- of waterverbruik en servicekosten voor het schoonhouden van algemene ruimten en groenonderhoud. Wil u exact weten wat voor u van toepassing is, neemt u dan contact met ons op.

Servicekosten

Dit zijn kosten voor onder andere het schoonmaken van algemene ruimtes, het tuinonderhoud en het onderhoud aan liften. De kosten verschillen per complex. Het bedrag dat u maandelijks betaalt aan servicekosten is een voorschot dat jaarlijks verrekend wordt met de werkelijke kosten. In deze folder leest u meer over het huren in een complex met een Vereniging van Eigenaren.

Stookkosten

Sommige complexen van Nester hebben een collectieve verwarming. Ook hiervoor betalen huurders een voorschot. Aan het einde van het stookseizoen ontvangen zij een afrekening van de werkelijke kosten.

Energieprestatievergoeding

De Energieprestatievergoeding (EPV) is een maandelijkse bijdrage die de huurder betaalt in aanvulling op de huurprijs en de servicekosten. Deze EPV geldt alleen voor nul-op-de-meter (NOM) woningen. Een NOM-woning is uitgerust met speciale energiebesparende en isolerende voorzieningen. Hier wekt deze woning voldoende energie op voor het jaarlijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden.

Veel gevraagd over Opbouw huurprijs

Ik wil graag een huursamenstelling/huurspecificatie ontvangen, hoe kan ik dit aanvragen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het telefoonnummer 077 - 476 77 77 of mail naar wonen@nester.nl.

Ik huur een parkeerplaats/garage van Nester. Is de huur inclusief of exclusief BTW?

Algemeen

Je betaalt btw als je geen huurder bent van Nester. Huur je wel een woning van Nester maar woon je verder dan 150 meter van de parkeergelegenheid dan betaal je ook BTW. In je huurovereenkomst kun je terugvinden wat voor jouw parkeergelegenheid is afgesproken.